• La candidatura del PSC d’Arenys ha obtingut dos regidors, i un total de 801 vots, un 10,42% de representació.
  • Aquest resultat consolida el candidat socialista, Jordi Muñiz, que era la primera vegada que es presentava de cap de llista del PSC a Arenys.
  • Jordi Muñiz ha felicitat a Junts per Arenys i a ERC pels resultats aconseguits en aquestes eleccions municipals, a la vegada que s’ha mostrat obert a dialogar amb ERC de cara al futur govern d’Arenys.

L’executiva del PSC d’Arenys s’ha reunit avui per valorar els resultats aconseguits a les eleccions municipals celebrades ahir. En aquestes eleccions, els socialistes han aconseguit mantenir la representació que ja tenien de 2 regidors, amb un total de 801 vots, un 10,42% del total.

En aquesta executiva, el candidat ha volgut “agrair l’esforç dels militants i simpatitzants socialistes que han treballat intensament durant aquesta campanya per donar a conèixer la candidatura i el programa, i a tots els votants que ens han donat la seva confiança. També ha volgut agrair a tota la ciutadania d’Arenys que la jornada d’ahir va tornar a ser un bon exemple d’exercici democràtic, sense cap incidència i amb una participació alta.”

L’executiva del PSC d’Arenys ha destacat que s’han assolit els tres objectius que s’havien marcat:

  • Donar a conèixer el nou candidat
  • Mantenir la representació a l’Ajuntament i millorar resultats
  • Defensar el projecte socialista

Els membres de l’executiva del PSC han posat de relleu que en nombre absolut de vots, el PSC ha crescut un 1%, i que aquesta empenta els anima a seguir treballant per defensar el seu programa i fer-lo valdre en el proper govern municipal, des de la posició que acabi resultant de les negociacions entre partits.

De la seva banda, Jordi Muñiz, s’ha mostrat satisfet amb els resultats obtinguts i ha fet arribar a ERC la seva voluntat de diàleg de cara a establir possibles acords programàtics que tinguin com a objectiu el progrés d’Arenys.

Així mateix, els socialistes d’Arenys han volgut destacar també el bon resultat aconseguit en el conjunt del Maresme i a tota la província de Barcelona, un resultat que confirma la bona feina feta pels socialistes als municipis, més enllà de la polarització a l’entorn de l’eix nacional.

Núria, Es mirarà de mancomunar serveis amb altres pobles?

 Hem de mirar quin serveis podem mancomunar amb altres poblacions veïnes, una d’elles és el servei d’escombraries com també la neteja de platges.

Fati: Quant els polítics solucionaran el problema de la comunitat musulmana d’un local nou?

Nosaltres creiem que la comunitat musulmana d’Arenys de Mar, ha de tenir un centre que serveixi per a la pràctica religiosa i també com a espai cultural i educatiu.

Neus: la targeta de transport  per a la gent gran es pot ampliar per a disminuïts? I com s’ampliaran els serveis per a disminuïts?

Com ja vàrem dir som l’únic partit que apostem per tenir una regidoria de Capacitats diferents, la qual a part de treballar per suprimir les barreres arquitectòniques de la vila, treballarà amb aspectes socials com per exemple bonificació de les targetes de transport. Apostem per una inclusió plena tant per persones amb mobilitat reduïda com visuals i perquè hi hagi  un espai per a esports adaptats.

Pepi, Quant s’acabaran les obres de sant Elm?

la llei de barris estava totalment aturada i s’ha pogut executar el màxim possible fins a la data de finalització. Les noves actuacions que pretenem fer les inclourem en el pressupost municipal.

Arnau, Quines propostes culturals tenen, per que sempre es deixen en mans d’entitats culturals

Nosaltres apostem per la cultura de carrer, per la cultura que en fa sentir orgullosos, com donar a conèixer qui som a través del teatre, per això a vàrem crear la Marca Turística “Un Arenys Espectacular” per donar a conèixer el valor humà i professional dels arenyencs i arenyenques. Continuarem promocionant les tradicions i festes de la vila a nivell nacional i internacional.

Antoni, Per que no possen una barrera a la platja del cavaió?

la platja del Cabaio està regulada per Costes de la Generalitat (i la llei de Costes) que no permet que hi hagi una barrera a l’entrada així com el pagament per aparcar tampoc està acceptat. Limitar l’entrada i fer pagar l’aparcament ja s’ha fet en d’altres anys però que han decaigut per les normatives supramunicipals. Esta clar però que hem de trobar una manera en fer-ho tot possible i equilibrat, una platja per banyar, per jugar, per l’esport, per la recuperació mediambiental i també per la circulació i aparcament de cotxes.

Oscar, Tot el sector del pla dels frares, escola Sinera, escola bressol, urbanitzacions per anar a la riera tenen que passar per la Nacional i si es pot fora d’hora escolar baixar la pilona del carrer la Perera

Hem de millorar l’accessibilitat de la nostra vila, ja de per si prou complicada, el Bareu es un tram a on si podem millorar i ja hi ha uns diners reservats. També està previst obrir un tram  de carrer des del pla dels frares a Vilaplana un cop es desenvolupin les obres d’urbanització  i també fer un accés des del pla dels frares que connecti amb el carrer Pompeu Fabra a peu. Amb aquestes dos nous passos aconseguiríem millorar la comunicació entre la Riera i l’eix Bareu , sense haver de passar per la Nacional. També estem plantejant que l’antiga  nacional II sigui un espai urbà i això permetria un carril que facilités la mobilitat de la vila. Per a nosaltres seria una solució el obrir el carrer de la perera per a millorar el accés i la mobilitat

Pere, Si a la meitat del mandat es fa una enquesta per valorar el que s’ha fet i el que no, i es demostra que anem molt malament del que s’ha fet, algú dimitirà?

Els socialistes sempre hem sigut responsables amb la nostra tasca al servei públic, si realment no haguéssim fet la nostra tasca no tindríem inconvenient en dimitir, però també vull dir que el mandat dura 4 anys en el qual pots realitzar la feina encomanada. I des que es planifica una actuació fins que es pot executar sovint passa  molt de temps…..fer i aprovar un projecte, fer i aprovar el pressupost municipal, buscar els diners, fer el procés de licitació.. tot això són molts mesos. El nostre compromís és el de planificar el mandat i fer avaluacions anuals i públiques del seguiment d’aquest compromís.

Carles, Per que accepta la Cup i JxA fer el programa sense parlar amb gent del tercer sector?

La biblioteca ha quedat petita i per això es va demanar un estudi i es va fer un procés participatiu  on el 65% de la gent va demanar que les Clarisses fos  la seu de la nova Biblioteca. La Nova biblioteca ha de ser un nou espai de present i futur de la vila i de promoció cultural de primer ordre. El seu cost rondarà els 3,5 i 4 milions. Els qui parlen de xifres molt més altes estan afegint també l’arxiu cosa que no plantegem doncs són àmbits diferents.

Teresa, Qui em pot donar explicacions o si contemplen la necessitat de disposar places de llit sociosanitari?

Els socialistes estem convençuts que hem de tenir més places públiques per a rehabilitació i properes, per aquest motiu crearem aquestes places o a la Residencia municipal o a altre indret conveniant-ho amb la Generalitat.

Pilar, no hi han papereres, per que no posar papereres durant tot l’any i fomentar la concensiació de no embrutar ?

Els i les Socialistes ens preocupa el tema de la neteja, i apart de fer xerrades de conscienciació hem de posar més recursos humans i materials, hem de ser més eficients en la nostra feina de neteja i més àgils a l’hora de solucionar problemes. Per això apostem per ampliar el parc de maquinaries i de personal. En quant a la tercera platja, em consta que tenim papereres i altres serveis, nosaltres volem posar WC fixes tot l’any.

Dani, Que es pensa fer amb la Colonia Andersen, per problemes amb ocupes , recepció i altres?

Tenim molt present que necessiteu del suport constant de l’ajuntament per mirar de assolir projectes ràpidament a la Colònia Andersen, hem posat diners per el Carrer Adelfes , per solucionar els problemes de seguretat que hi havia urgents. Amb els ocupes, s’han fet actuacions per que marxin, i nosaltres el que volem es ampliar la seguretat policial per evitar nous ocupaments. Necessitem més vigilància a les urbanitzacions de la nostra vila

Montserrat, Si continuarem amb la línia que ha treballat el govern en endreçament de la Riera i comerç per als discapacitats visuals

Tal i com hem comentat continuarem treballant des de la regidoria de Capacitats diferents per mitigar tots els aspectes de barreres arquitectòniques de la vila, tant de mobilitat com visuals, i apostem per fer esports adaptats a la vila.

Martina, Quines propostes tenim per a la lluita contra la violència masclista?

Les i els socialistes treballem i col·laborem activament per mantenir els drets socials i civils aconseguit. Revisarem constantment els protocols de prevenció de les polítiques de violència masclistes. NO es NO, NI una Més son els nostres lemes. Val a dir que ens comprometem a reactivar el Consell de les dones i a fer la casa i l’oficina de les dones.

Sefa, Com es farà el seguiment i com funcionarà els agents cívics?

Malauradament els agents cívics són molt necessaris actualment; per nosaltres han de ser una eina important per a fer complir les nostres ordenances i així la Nostra Policia Local , pot fer la seva feina de seguretat que recau també en mossos d’esquadra als quals cal treballar per una  millor coordinació. El nostre compromís és estar sempre alerta per el seu compliment i si cal canviar protocols d’actuació per una millora de la qualitat de vida del vilatans i vilatanes.

Daniela, Com podem reduir la brossa?

Nosaltres apostem per una gestió sostenible general, i la nostra aposta es per tenir una vila adaptada amb energies renovables, els edificis i carrers els hem de posar al dia per un estalvi energètic, ja hem començat per canviar lluminàries, i petits aspectes de la vida quotidiana. Proposem una taula amb diferents agents polítics i de la vila per a treballar conjuntament per una vila Sostenible tenint entre d’altres els objectius de l’agenda 2030.

Rosa Maria, si fem pisos socials al Bareu quina solució donem al Rial? promoció econòmica com funciona el viver d’empresa?

Els socialistes creiem que en el Bareu s’ha de fer una actuació, el primer de tot una urbanització de tota la zona, voreres, fanals barreres arquitectòniques i altres, i dins de les possibilitats poder fer un pluvials el més grans que l’obra permeti, per així poder minimitzar l’aigua de les rierades.

Fidel, Proposta per el carril bici ?

Tens raó aquest carril bici actual es un calvari per els ciclistes. Hem de fer un nou projecte de carril bici segur i a la vegada poder ampliar-lo. Nosaltres pensem que una solució es la que precisament comentes, hem de salvar diferents obstacles com els accés elevats del pas de vianants i calcular quants aparcaments es perden.

Mariona, Voluntat real de actualitzar les dades del ajuntament a la web municipal?

s’ha fet molta feina en aquest sentit però encara en queda molt per fer. La més important és que la transparència no sigui d’algú sinó que sigui de tot l’ajuntament. A part d’emprar el mòdul de la Generalitat ens proposem l’actualització de la informació comptable i de la de contractació setmanalment.

El candidat del PSC d’Arenys va participar diumenge al debat amb tots els candidats a l’alcaldia d’Arenys de Mar.

A la trobada, va defensar la feina feta per part dels socialistes com a equip de govern en aquest darrer mandat, així com la responsabilitat que els socialistes van demostrar per tal de garantir l’estabilitat al municipi.

Muñiz es va comprometre a governar pensant només en els veïns i veïnes d’Arenys, pensant en el que és millor pel municipi.Arenys de Mar, 20 de maig de 2019.

En el debat celebrat aquest diumenge, el candidat socialista a l’alcaldia d’Arenys de Mar, Jordi Muñiz, va destacar que el fet d’haver de participar “d’una moció de censura no és mai una cosa bona. Però que es va haver de fer perquè el govern estava aturat, no es podien aprovar pressupostos i hi havia una crisi de govern molt gran”. I en aquest sentit, Muñiz va recordar que els socialistes van actuar de manera responsable amb l’objectiu de garantir la governabilitat del municipi.

Entre les accions que s’han dut a terme en aquest mandat, Jordi Muñiz, al debat va destacar: “assegurar la nova escola bressol municipal del Maricel, aconseguir el compromís de no apujar impostos i fins i tot abaixar-ne algun, la gran promoció turística d’Arenys que s’ha fet i tancar el projecte de la nova pista coberta, malgrat les dificultats”.

Parlant ja de futur, el candidat socialista va destacar que la principal proposta del seu equip és fer una vila molt més oberta, oberta al mar i al seu entorn. Jordi Muñiz es va comprometre a “fer arribar el mar a les escoles, i aconseguir que des de la primària els nens i nenes tinguin una assignatura sobre el món mariner”.

Així mateix, Jordi Muñiz va destacar que vol afavorir l’economia i els comerços, sense oblidar el tema social i l’habitatge. Pel candidat socialista, “les polítiques socials i la promoció econòmica i turística són dos eixos bàsics als quals es donarà una gran empenta”.

En el debat, l’alcaldable socialista va insistir que “ara toca Arenys, ara toca governar pel nostre municipi, i no pensant en estratègies de partit d’àmbit diferent que el local”.

Finalment, en el seu minut d’or, Jordi Muñiz va destacar que “el nostre programa inclou mesures que tenen com a objectiu la millora de la qualitat de vida dels nostres vilatans, tenim la millor gent i tenim el millor programa. Sé escoltar i crec amb el diàleg, si la gent confia en nosaltres, no els decebrem”.

TOP
X