Núria, Es mirarà de mancomunar serveis amb altres pobles?

 Hem de mirar quin serveis podem mancomunar amb altres poblacions veïnes, una d’elles és el servei d’escombraries com també la neteja de platges.

Fati: Quant els polítics solucionaran el problema de la comunitat musulmana d’un local nou?

Nosaltres creiem que la comunitat musulmana d’Arenys de Mar, ha de tenir un centre que serveixi per a la pràctica religiosa i també com a espai cultural i educatiu.

Neus: la targeta de transport  per a la gent gran es pot ampliar per a disminuïts? I com s’ampliaran els serveis per a disminuïts?

Com ja vàrem dir som l’únic partit que apostem per tenir una regidoria de Capacitats diferents, la qual a part de treballar per suprimir les barreres arquitectòniques de la vila, treballarà amb aspectes socials com per exemple bonificació de les targetes de transport. Apostem per una inclusió plena tant per persones amb mobilitat reduïda com visuals i perquè hi hagi  un espai per a esports adaptats.

Pepi, Quant s’acabaran les obres de sant Elm?

la llei de barris estava totalment aturada i s’ha pogut executar el màxim possible fins a la data de finalització. Les noves actuacions que pretenem fer les inclourem en el pressupost municipal.

Arnau, Quines propostes culturals tenen, per que sempre es deixen en mans d’entitats culturals

Nosaltres apostem per la cultura de carrer, per la cultura que en fa sentir orgullosos, com donar a conèixer qui som a través del teatre, per això a vàrem crear la Marca Turística “Un Arenys Espectacular” per donar a conèixer el valor humà i professional dels arenyencs i arenyenques. Continuarem promocionant les tradicions i festes de la vila a nivell nacional i internacional.

Antoni, Per que no possen una barrera a la platja del cavaió?

la platja del Cabaio està regulada per Costes de la Generalitat (i la llei de Costes) que no permet que hi hagi una barrera a l’entrada així com el pagament per aparcar tampoc està acceptat. Limitar l’entrada i fer pagar l’aparcament ja s’ha fet en d’altres anys però que han decaigut per les normatives supramunicipals. Esta clar però que hem de trobar una manera en fer-ho tot possible i equilibrat, una platja per banyar, per jugar, per l’esport, per la recuperació mediambiental i també per la circulació i aparcament de cotxes.

Oscar, Tot el sector del pla dels frares, escola Sinera, escola bressol, urbanitzacions per anar a la riera tenen que passar per la Nacional i si es pot fora d’hora escolar baixar la pilona del carrer la Perera

Hem de millorar l’accessibilitat de la nostra vila, ja de per si prou complicada, el Bareu es un tram a on si podem millorar i ja hi ha uns diners reservats. També està previst obrir un tram  de carrer des del pla dels frares a Vilaplana un cop es desenvolupin les obres d’urbanització  i també fer un accés des del pla dels frares que connecti amb el carrer Pompeu Fabra a peu. Amb aquestes dos nous passos aconseguiríem millorar la comunicació entre la Riera i l’eix Bareu , sense haver de passar per la Nacional. També estem plantejant que l’antiga  nacional II sigui un espai urbà i això permetria un carril que facilités la mobilitat de la vila. Per a nosaltres seria una solució el obrir el carrer de la perera per a millorar el accés i la mobilitat

Pere, Si a la meitat del mandat es fa una enquesta per valorar el que s’ha fet i el que no, i es demostra que anem molt malament del que s’ha fet, algú dimitirà?

Els socialistes sempre hem sigut responsables amb la nostra tasca al servei públic, si realment no haguéssim fet la nostra tasca no tindríem inconvenient en dimitir, però també vull dir que el mandat dura 4 anys en el qual pots realitzar la feina encomanada. I des que es planifica una actuació fins que es pot executar sovint passa  molt de temps…..fer i aprovar un projecte, fer i aprovar el pressupost municipal, buscar els diners, fer el procés de licitació.. tot això són molts mesos. El nostre compromís és el de planificar el mandat i fer avaluacions anuals i públiques del seguiment d’aquest compromís.

Carles, Per que accepta la Cup i JxA fer el programa sense parlar amb gent del tercer sector?

La biblioteca ha quedat petita i per això es va demanar un estudi i es va fer un procés participatiu  on el 65% de la gent va demanar que les Clarisses fos  la seu de la nova Biblioteca. La Nova biblioteca ha de ser un nou espai de present i futur de la vila i de promoció cultural de primer ordre. El seu cost rondarà els 3,5 i 4 milions. Els qui parlen de xifres molt més altes estan afegint també l’arxiu cosa que no plantegem doncs són àmbits diferents.

Teresa, Qui em pot donar explicacions o si contemplen la necessitat de disposar places de llit sociosanitari?

Els socialistes estem convençuts que hem de tenir més places públiques per a rehabilitació i properes, per aquest motiu crearem aquestes places o a la Residencia municipal o a altre indret conveniant-ho amb la Generalitat.

Pilar, no hi han papereres, per que no posar papereres durant tot l’any i fomentar la concensiació de no embrutar ?

Els i les Socialistes ens preocupa el tema de la neteja, i apart de fer xerrades de conscienciació hem de posar més recursos humans i materials, hem de ser més eficients en la nostra feina de neteja i més àgils a l’hora de solucionar problemes. Per això apostem per ampliar el parc de maquinaries i de personal. En quant a la tercera platja, em consta que tenim papereres i altres serveis, nosaltres volem posar WC fixes tot l’any.

Dani, Que es pensa fer amb la Colonia Andersen, per problemes amb ocupes , recepció i altres?

Tenim molt present que necessiteu del suport constant de l’ajuntament per mirar de assolir projectes ràpidament a la Colònia Andersen, hem posat diners per el Carrer Adelfes , per solucionar els problemes de seguretat que hi havia urgents. Amb els ocupes, s’han fet actuacions per que marxin, i nosaltres el que volem es ampliar la seguretat policial per evitar nous ocupaments. Necessitem més vigilància a les urbanitzacions de la nostra vila

Montserrat, Si continuarem amb la línia que ha treballat el govern en endreçament de la Riera i comerç per als discapacitats visuals

Tal i com hem comentat continuarem treballant des de la regidoria de Capacitats diferents per mitigar tots els aspectes de barreres arquitectòniques de la vila, tant de mobilitat com visuals, i apostem per fer esports adaptats a la vila.

Martina, Quines propostes tenim per a la lluita contra la violència masclista?

Les i els socialistes treballem i col·laborem activament per mantenir els drets socials i civils aconseguit. Revisarem constantment els protocols de prevenció de les polítiques de violència masclistes. NO es NO, NI una Més son els nostres lemes. Val a dir que ens comprometem a reactivar el Consell de les dones i a fer la casa i l’oficina de les dones.

Sefa, Com es farà el seguiment i com funcionarà els agents cívics?

Malauradament els agents cívics són molt necessaris actualment; per nosaltres han de ser una eina important per a fer complir les nostres ordenances i així la Nostra Policia Local , pot fer la seva feina de seguretat que recau també en mossos d’esquadra als quals cal treballar per una  millor coordinació. El nostre compromís és estar sempre alerta per el seu compliment i si cal canviar protocols d’actuació per una millora de la qualitat de vida del vilatans i vilatanes.

Daniela, Com podem reduir la brossa?

Nosaltres apostem per una gestió sostenible general, i la nostra aposta es per tenir una vila adaptada amb energies renovables, els edificis i carrers els hem de posar al dia per un estalvi energètic, ja hem començat per canviar lluminàries, i petits aspectes de la vida quotidiana. Proposem una taula amb diferents agents polítics i de la vila per a treballar conjuntament per una vila Sostenible tenint entre d’altres els objectius de l’agenda 2030.

Rosa Maria, si fem pisos socials al Bareu quina solució donem al Rial? promoció econòmica com funciona el viver d’empresa?

Els socialistes creiem que en el Bareu s’ha de fer una actuació, el primer de tot una urbanització de tota la zona, voreres, fanals barreres arquitectòniques i altres, i dins de les possibilitats poder fer un pluvials el més grans que l’obra permeti, per així poder minimitzar l’aigua de les rierades.

Fidel, Proposta per el carril bici ?

Tens raó aquest carril bici actual es un calvari per els ciclistes. Hem de fer un nou projecte de carril bici segur i a la vegada poder ampliar-lo. Nosaltres pensem que una solució es la que precisament comentes, hem de salvar diferents obstacles com els accés elevats del pas de vianants i calcular quants aparcaments es perden.

Mariona, Voluntat real de actualitzar les dades del ajuntament a la web municipal?

s’ha fet molta feina en aquest sentit però encara en queda molt per fer. La més important és que la transparència no sigui d’algú sinó que sigui de tot l’ajuntament. A part d’emprar el mòdul de la Generalitat ens proposem l’actualització de la informació comptable i de la de contractació setmanalment.

El candidat del PSC d’Arenys va participar diumenge al debat amb tots els candidats a l’alcaldia d’Arenys de Mar.

A la trobada, va defensar la feina feta per part dels socialistes com a equip de govern en aquest darrer mandat, així com la responsabilitat que els socialistes van demostrar per tal de garantir l’estabilitat al municipi.

Muñiz es va comprometre a governar pensant només en els veïns i veïnes d’Arenys, pensant en el que és millor pel municipi.Arenys de Mar, 20 de maig de 2019.

En el debat celebrat aquest diumenge, el candidat socialista a l’alcaldia d’Arenys de Mar, Jordi Muñiz, va destacar que el fet d’haver de participar “d’una moció de censura no és mai una cosa bona. Però que es va haver de fer perquè el govern estava aturat, no es podien aprovar pressupostos i hi havia una crisi de govern molt gran”. I en aquest sentit, Muñiz va recordar que els socialistes van actuar de manera responsable amb l’objectiu de garantir la governabilitat del municipi.

Entre les accions que s’han dut a terme en aquest mandat, Jordi Muñiz, al debat va destacar: “assegurar la nova escola bressol municipal del Maricel, aconseguir el compromís de no apujar impostos i fins i tot abaixar-ne algun, la gran promoció turística d’Arenys que s’ha fet i tancar el projecte de la nova pista coberta, malgrat les dificultats”.

Parlant ja de futur, el candidat socialista va destacar que la principal proposta del seu equip és fer una vila molt més oberta, oberta al mar i al seu entorn. Jordi Muñiz es va comprometre a “fer arribar el mar a les escoles, i aconseguir que des de la primària els nens i nenes tinguin una assignatura sobre el món mariner”.

Així mateix, Jordi Muñiz va destacar que vol afavorir l’economia i els comerços, sense oblidar el tema social i l’habitatge. Pel candidat socialista, “les polítiques socials i la promoció econòmica i turística són dos eixos bàsics als quals es donarà una gran empenta”.

En el debat, l’alcaldable socialista va insistir que “ara toca Arenys, ara toca governar pel nostre municipi, i no pensant en estratègies de partit d’àmbit diferent que el local”.

Finalment, en el seu minut d’or, Jordi Muñiz va destacar que “el nostre programa inclou mesures que tenen com a objectiu la millora de la qualitat de vida dels nostres vilatans, tenim la millor gent i tenim el millor programa. Sé escoltar i crec amb el diàleg, si la gent confia en nosaltres, no els decebrem”.

Un dels eixos del programa del PSC d’Arenys de Mar és la convivència, el respecte i la seguretat. Jordi Muñiz, candidat socialista a Arenys, ha explicat avui les mesures recollides en aquest eix.

Muñiz s’ha compromès a ampliar la presència de policia al carrer i a fer complir les ordenances municipals.

El programa socialista d’Arenys s’ha realitzat amb la col·laboració d’entitats, associacions, experts i persones que hi han participat a títol individual.

Arenys de Mar, 15 de maig de 2019

Jordi Muñiz, l’alcaldable socialista d’Arenys, ha explicat avui que, si és elegit alcalde del municipi, “donaré prioritat a les accions dirigides a millorar la convivència, el respecte i la seguretat a la vila”.

Per Muñiz, “si volem fer d’Arenys un municipi més agradable i preparat per assolir nous reptes, cal reforçar les mesures que tenen a veure amb la convivència, el respecte i la seguretat, com ara l’educació”. El candidat socialista afirma que “en educació, volem donar suport a la comunitat educativa per a desenvolupar una educació moderna i de qualitat; potenciar el Consell Escolar com a eina de planificació i consens, i tindrem especial cura de la Formació Professional i de la Formació Professional Dual, eines formatives essencials també per al creixement econòmic del municipi”.

Un altre objectiu del programa, tal com destaca el candidat socialista, és “impulsar mesures que reforcin l’activitat esportiva al municipi, ja que l’esport és salut, convivència, treball en equip, esperit de superació… valors, tots ells que enriqueixen la persona i el col·lectiu”. Per això, Muñiz s’ha compromès a “garantir equipaments esportius de qualitat, suficients i ben gestionats, ampliar subvencions per a competicions nacionals i internacionals i beques per a esportistes, i desenvolupar el projecte d’Esports adaptat municipal i el projecte per a tothom a la platja”.

Els socialistes recullen també en el programa la seva voluntat de fomentar la cultura tradicional i dels costums de la vila, donar suport a les entitats culturals del poble i impulsar iniciatives culturals de relleu. En aquest sentit, Jordi Muñiz, s’ha compromès a “crear un certamen de teatre al carrer, facilitar ajudes per a transport per a les entitats culturals de la vila, adquirir una tarima mòbil per a entitats i crear una assessoria legal també per a les entitats”. Es tracta de mesures molt concretes per donar suport a les associacions i entitats culturals d’Arenys.

Finalment, com aspecte important d’aquest eix, el candidat socialista ha destacat que, si és elegit alcalde, “ampliaré la presència de policia al carrer i faré complir les ordenances municipals”.

El programa socialista “inclou –segons Jordi Muñiz- tots els punts de vista del municipi, dels diferents territoris i dels diferents sectors socials, econòmics i culturals.”

En una trobada amb militants i simpatitzants, el candidat del PSC d’Arenys, Jordi Muñiz, ha desgranat les mesures del programa que fan referència a turisme. Arenys de Mar té molt potencial turístic, però, tal com ha dit el candidat “cal fer un pla estratègic de turisme per definir un model sostenible de turisme”.

Arenys de Mar, 17 de maig de 2019.

Jordi Muñiz i altres membres de la candidatura socialista a Arenys de Mar, han debatut sobre la política de turisme que impulsaran des de l’Ajuntament en una trobada amb militants i simpatitzants.

El Partit Socialista d’Arenys ha inclòs al seu programa electoral tot un conjunt de mesures que tenen com a objectiu donar una empenta al turisme a Arenys. Entre aquestes mesures, el candidat ha destacat especialment la proposta de fer “un Pla estratègic de turisme, per estudiar amb tot el teixit econòmic, social i cultural del municipi les diferents possibilitats que hi ha per a augmentar el nombre de turistes que visiten Arenys, fer que les seves estades siguin més llargues i fomentar que vinguin no només en període no estival”. Per això, els socialistes defensen que cal analitzar bé quin és el model d’oferta turística que es vol desenvolupar i acordar mesures conjuntes que vagin cap a un objectiu comú.

Altres mesures que s’han inclòs al programa i que s’han explicat a la trobada són:

 • Ampliar els serveis de turisme com a motor econòmic
 • Promoure activitats oci-culturals i esportives que donin nom al municipi
 • Millorar els serveis de turisme amb la remodelació i modernització dels espais de l’oficina de Turisme i ampliant els serveis d’atenció al visitant
 • Promoure esdeveniments culturals nous o consolidats per atraure un turisme de qualitat
 • Promoure el turisme esportiu, el cultural i el literari, aquest darrer pensant sobretot en el turisme escolar
 • Incentivar polítiques per millorar estades, també amb una restauració de qualitat, amb l’objectiu de desestacionalitzar.

El programa socialista s’estructura en cinc eixos:

 • Propostes per a millorar la qualitat de vida i eliminar les desigualtats
 • Propostes per millorar la convivència, el respecte i la seguretat
 • Propostes per crear activitat econòmica i lluitar contra l’atur
 • Propostes per millorar l’urbanisme i l’espai públic, fer-lo més agradable i dotar-lo de tots els serveis que requereix una vila del segle XXI
 • Propostes per fer una administració i un govern més transparent i proper
TOP
X